Svingen Tannlegepraksis
Hjem-Våre tjenester-Implantatbehandling

Implantatbehandling - tannimplantater

Mangler du en, flere eller kanskje alle tennene, eller er tennene i så dårlig stand at de ikke lenger lar seg reparere, kan implantatbehandling være aktuelt for deg.

Med moderne implantatbehandling kan det være mulig å få faste tenner samme dagen som implantatene settes på plass. I enkelte tilfeller også samme dag som tennene trekkes. Forutsetning for dette er at det ikke finnes betennelser i kjeven.

Hva er tannimplantater?
Tannimplantater er små skruer som er laget for å erstatte roten til en tann, og til å gjenopprette fysisk utseende og tyggefunksjon hos pasienter som har mistet en eller flere tenner. Tannimplantater er ment for bruk i over- og/eller underkjeven for å støtte nye kunstige tenner. De vokser fast i kjeven, og muliggjør restaurasjoner i form av alt fra erstatning av en enkelt tann til en hel bro, eller som retensjons element for proteser. Tannimplantater er laget av titan, som både er vevsvennlig og sterkt.

Er du en passende kandidat til tannimplantater?
Pasientene må gjennomgå en medisinsk evaluering for å fastslå om implantatoperasjonen kan utgjøre noen helserisiko, og om det foreligger forhold som kan få innvirkning på tilhelingsevnen i ben eller berørt bløtvev.

Hvem kan få tannimplantater?
  • Pasienter som medisinsk sett er i stand til å gjennomgå et generelt kirurgisk inngrep.
Hvem bør vurdere nøye om de ønsker tannimplantater?
  • Pasienter som av medisinske eller andre årsaker kan komme til å oppleve forstyrrelser av tilhelingsprosessen i ben eller bløtvev (f.eks. ved bindevevslidelser, steroidterapi, beninfeksjon, sigarettrøyking), må i samråd med tannlegen nøye vurdere kompliksjonsfaktorer mot fordeler forbundet med bruken av tannimplantater.
Akkurat som en ekte tannrot, utgjør et implantat fundamentet til en ny krone. En helkeramisk tannkrone på et tannimplantat ligner på og fungerer nesten som den manglende tannen.

Hvis du mangler bare en tann, kan en krone på et implantat være den beste løsningen.

Hvis du mangler flere tenner, anbefaler vi en bro. Det finnes en rekke ulike typer tannbroer. En helkeramisk bro på implantater er en av de beste løsningene når det gjelder estetikk og optimal funksjon.

Noen fordeler med bro på implantater fremfor på egne tenner kan være:
  • slipper å slipe på intakte og friske tenner
  • at naturlige mellomrom mellom egne tenner fylles igjen, hvilket kan gi et kunstig utseende
  • at kjevebenet ditt krymper, slik at ansiktet ditt ser eldre ut på grunn av at røttene til de manglende tennene også mangler, og
  • at du får et lite pent smil, hvis det vises godt at du mangler tenner når du smiler.

Et implantat gir, akkurat som en ekte tann, støtte til en bro. En helkeramisk bro på implantater ligner på og fungerer som den manglende tannen. Implantatbehandling har blitt utført i over 40 år og vi anvender kun de ledende leverandører på markedet innen tannimplantater.

Kostnaden for denne type behandling avhenger av hvor mange tenner du trenger og hvor mye NAV dekker. Dette blir du informert om nøye i forkant av behandlingen.

Nøkkelord på siden: implantatbehandling - tannimplantater - Skien - Grenland

© Copyright 2010.. BTS | Kverndalsgaten 2A,3717 SKIEN | Tlf: 35 52 20 60 | E-post: post@berntsentannlegesenter.noUtviklet avAssist2net AS
Dine Logo